57 Lider 1 Halife Etmiyor

BASIN AÇIKLAMALARI

57 Lider 1 Halife Etmiyor

Gazze’de 6. haftasını bugün dolduran Yahudilerin Müslümanlara yönelik soykırımı, sömürgeci ABD ve Batılı küfür devletlerinin desteği, İslam beldelerinin işbirlikçi korkak yöneticilerinin sessizliğinde hala devam ediyor. Tam altı haftadır Gazze’de Müslümanların üzerine ölüm yağıyor. Evler, camiler, hastaneler, okullar, kamplar, her yer ağır şekilde bombalanıyor. Dünya haftalardır katledilen Müslümanların görüntülerini izliyor. Gazze’de kadınların, çocukların, bebeklerin ve hatta ceninlerin parçalanmış bedenleri toplanıp defnediliyor. Çaresizlikten feryat eden ve çığlıkları gökleri inleten annelerin, babaların ve evlatların haykırışlarını kimse duymuyor. “Ey Müslümanlar, Ey yöneticiler, Ey Ordular neredesiniz?” Çağrıları karşılıksız kalıyor. Bugüne kadar katliamlarda şehit olanların sayısı 12 bini aştı ve bunların 5 bine yakını çocuk ve bebekten oluşuyor.  Saldırılarda 25 hastane, 253 okul, 71 cami ve binlerce bina tamamen yıkıldı. Gazze’de sembol haline gelen Şifa hastanesi işgalci Yahudi varlığı askerleri tarafından kuşatma altına alındı ve içerideki yaralılar ölüme terk edildi.

Gazze’de bunlar yaşanırken İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin liderleri Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde toplandı. Bir milyona yakın Suriyeli Müslüman’ın katili Esed’in, bu katliamlarda onun ortağı olan İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ve Mısır’da on binlerce Müslüman’ı katleden darbeci Sisi’nin de katıldığı toplantıda liderler boş hamasi konuşmalar yaptılar, kınama kararları aldılar ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nu harekete geçmeye çağırdılar. Filistin davasına yıllardır ihanet eden Mahmut Abbas’ı Filistin halkının tek meşru temsilcisi olarak kabul eden teşkilatın 57 üye ülke lideri utanmadan Gazze’ye gıda, ilaç ve yakıt gibi insani yardımların sokulabilmesi için kendilerine izin verilmesini talep ettiler.

Hizb-ut Tahrir / Türkiye olarak geçen hafta 9 ayrı şehide; 10 Kasım Cuma günü Aksaray, Aydın, Kahramanmaraş, İstanbul-Küçükçekmece, İstanbul-Ümraniye ve Yalova’da, 12 Kasım Pazar günü ise Adana, Bursa ve Gaziantep’te “Gazze Ölüyor Kabullenme! Sahip Çık!” başlıklı basın açıklamaları ve protesto gösterileri düzenledik. Dün yani 17 Kasım Cuma günü ise 5 ayrı yerde; Diyarbakır, Mersin, İzmir, İstanbul-Silivri ve İstanbul Fatih’te Gasıp Yahudi varlığının vahşi katliamlarına maruz kalan Gazzeli kardeşlerimize destek vermek ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye 57 ülke liderine tepkimizi göstermek için meydanlara indik. “Gazze’de Zulüm Bitmiyor, 57 Lider 1 Halife Etmiyor.” başlığı ile yaptığımız basın açıklamasında bu yöneticilere seslenerek şöyle dedik:

“Ey İslam İş birliği Teşkilatı adı altında toplanan liderler, krallar, prensler, başkanlar ve yöneticiler! 57 ülke lideri bir araya geldiniz de, milyonlarca askerlerden oluşan orduları harekete geçirmek hiçbirinizin aklına gelmedi mi? Güce karşı güç ile karşı konulacağı, bu işgalci Yahudilerin ancak güçten anlayacağı hiçbirinizin aklına gelmedi mi? Kara, hava, deniz güçleriniz ve donanımlı silahlarınız ile artık bu soykırıma bir son verelim demek hiçbirinizin aklına gelmedi mi? En azından tüm diplomatik, askeri ve ticari ilişkilerinizi kesmekte mi aklınıza gelmedi? Kınamaktan, iki devletli çözüm denilen ihanetten, Birleşmiş Milletleri göreve çağırmaktan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısından soruşturma talep etmekten başka somut bir şey aklınıza gelmedi mi? Allah aşkına ne için toplandınız? Daha neyi bekliyorsunuz? Oradaki tüm Müslümanların yok olmasını mı? Gazze’de tek bir canlının kalmamasını mı?”

Basın açıklamalarımız ve protesto etkinliklerimize iştirak eden, söz alıp konuşma yapan STK Temsilcileri ve tüm Müslümanlara teşekkür ediyoruz. Allah Subhanehu ve Teala, Filistin halkının yanında olmak için meydanlara inen ve yöneticilere sorumluluklarını hatırlatan tüm Müslümanlardan razı olsun. Rabbimiz Gazze ve tüm Filistin’e Raşid bir Halife ve cesur komutanlar eliyle nusretini göndersin. Amin…

حزب التحرير

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu

PDF'i indirmek için tıklayınız

2 Yorum Yapılmış
  1. Avatar icon png

    Suat ipek

    19 Kasım 2023

    Allah razı olsun

  2. Avatar icon png

    Ömer

    18 Kasım 2023

    Allah sizlerden razı olsun

Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.