"Kayıp Asırdan Müjdelenen İstikbale" Belgeselinin İlk Gösterimi Yapıldı

FAALİYETLER

"Kayıp Asırdan Müjdelenen İstikbale" Belgeselinin İlk Gösterimi Yapıldı

Hilafet’i konu alan "Kayıp Asırdan Müjdelenen İstikbale” başlıklı belgeselin ilk gösterimi, tüm engellemelere rağmen gerçekleştirildi.

Hilafet’in ilga edilişinin 100. Yıldönümü münasebeti ile hazırlanan belgeselin ilk gösterimi, Ankara Valiliği’nin engellemesi üzerine planladığı gibi Melike Hatun Camii Konferans Salonu’nda yapılamayınca, Köklü Değişim Medya Merkez Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yusuf Yıldız’ın sunduğu belgeselin galasına belgeselin yapımında büyük emeği geçen Süleyman Uğurlu, kısa bir konuşma bir yaptı ve belgeselin nasıl bir motivasyonla hazırlandığını anlattı.

Daha sonra Köklü Değişim yazarlarından Remzi Özer, Hilafet’in önemine işaret eden kısa bir konuşma gerçekleştirdi ve gerçek tarihi yansıtan "Kayıp Asırdan Müjdelenen İstikbale” başlıklı belgeselin ilk gösterimine geçildi.

Üç bölümden oluşan ve 75 dakika süren belgeseli salonu dolduran misafirler soluksuz izledi.

“Yıkım” adlı birinci bölümünde Hilafet’in nasıl yıkıldığı anlatılırken, “Kayıp Asır” adlı ikinci bölümde Hilafet’siz geçen son yüzyılda neler yaşandığı anlatılıyor. “Müjde” adlı son bölümde ise Rasulullah Sallallahu Aleyhi Vessellem’in Hilafet’in geri döneceğini müjdeleyen Hadis-i Şerifi ile Müslümanların tekrar dünya siyasetine yön verip, adaleti sağlayacağı vurgulanıyor. Bu müjdenin gerçekleşeceği vakaya uygun örneklerle günümüz koşulları dahilinde somutlaştırılıyor.

Belgesel dün akşam eş zamanlı olarak diğer birçok il ve ilçede gösterildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.