Filistin'i Unutmayacağız Konferansı - Hatay

FİLİSTİN

Filistin'i Unutmayacağız Konferansı - Hatay

Hatay Reyhanlı’da İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Gazze Ölüyor, Unutmadık Unutturmayacağız başlıklı bir konferans düzenledik.

6 Şubat depremleri ile ağır bir imtihandan geçen Hataylıların, Gazzeli kardeşlerinin dertleriyle dertlenerek konferans Salonu’nu doldurmasının ardından Kuran tilaveti ile başladı.

Daha sonra İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu, Müslümanların 7 Ekim’den bu yana bu yana yaklaşık 5 aydır meydanlarda Filistinli Müslüman kardeşlerine sahip çıkarak rüştünü ispatladığını ifade ederken yöneticilerin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmediğini vurguladı.

Müslümanların “Ordular Aksa’ya” çağrısında bulunduğunu ifade eden İmamoğlu, İslam beldelerindeki yöneticilerin ise Gazze için somut bir adım atmak yerine açıktan ya da üstü örtülü olarak ihanete devam ettiğinin altını çizdi.

İmamoğlu, konuşmasının sonlandırırken, 57 İslam beldesinin 4 aydır süren vahşi katliamları kınayarak izlediğini ifade edip, ümmetin kurtuluşunun yegane çözümünün tek bir devlet çatısı altında topyekün hareket edilmesini sağlayacak Raşid-i Hilafet olduğunu ifade etti.

Konferans, başta Gazze ve Filistin olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlum Müslümanların kurtuluşunun niyaz edildiği dua ile sonlandırıldı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.