Ramazan Gazze İçin Birlik Zamanı Basın Açıklamaları

FİLİSTİN

Ramazan Gazze İçin Birlik Zamanı Basın Açıklamaları

Gazze için 3 gün boyunca 16 il ve 20 merkezde planladığımız "Ramazan Gazze İçin Birlik Zamanı" başlıklı basın açıklamalarımız gerçekleştirildi.

Programlar, ilk olarak 15 Mart Cuma günü; Ankara, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, İstanbul, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa ve Antalya’da Cuma ve Teravih namazları sonrası gerçekleştirildi. 16 Mart Cumartesi günü Adıyaman ve Düzce’de devam eden programlar; 17 Mart Pazar günü İstanbul/Pendik, Adana, Gaziantep, Bursa, Aydın ve Kocaeli’nde gerçekleştirilen basın açıklamalarıyla tamamlanmış oldu.

 

20 noktada gerçekleştirilen ve ortak vurguların yer aldığı basın açıklamalarında; Gazze’de 5 ayı aşkın zamandır devam eden vahşi katliamlar ve 32 binin üzerinde Müslümanın hayatını kaybettiği ve 70 binden fazla kardeşimizin de yaralandığı hatırlatıldı. Son zamanlarda açlığın da silah olarak kullanıldığına dikkat çekilerek “insan haklarından dem vuran ABD’nin başını çektiği uluslararası sistemin” ikiyüzlülüğünün ve acımasızlığının altı çizildi.

 

 

 

Filistin’de 76 yıldır süren işgal ve katliamların sonlandırması adına 5 maddelik “acil eylem planı” şöyle sıralandı:

• Ticari, diplomatik, askerî bütün ilişkiler kesilmeli,

• Elçilik kapatılmalı ve gasıp Yahudi varlığının elçisi topraklarımızdan kovulmalı,

• Askerî üsler, sömürgeci kâfirlerin kullanımına kapatılmalı,

• Sınırlar açılmalı ve gıda yardımı geçişlerine izin verilmeli,

• İşgale son vermenin esasi çözümü olarak Ordular Aksa’ya gitmeli

Tüm bu sayılan hususların, devlet eliyle yapılması gereken icraatlar olduğuna dikkat çekilen açıklamada; Müslümanların başındaki yöneticilerin ise halen “İsrail” ile ticarete hız kesmeden devam etmesinin muhasebe edilmemesi ve hakikatin yüzlerine söylenmemesinin ihanet olduğu ifade edildi.

 

 

 

 

Sömürgeci Batılı kafirlere de seslenilen basın açıklamasında, “Allah’ın izniyle bu hayırlı ümmet yakın zamanda yine bağrından Selahaddinler çıkaracak ve mübarek topraklardaki zulme son verecektir” ifadelerine de yer verildi.

Son olarak Müslümanlara seslenilerek “bir parça kuru ekmeği, bir bardak suyu” Gazze’ye gönderemeyen ümmetin başındaki yöneticilerin acizliğinin altı çizilip, çözüm şu ifadelerle sunuldu: “Bizler yine pekala idrakindeyiz ki bu iradeyi gösterecek olan ancak Rasulullah’ın “kalkan” olarak betimlediği; Allah’ın vaadi, Peygamberinin müjdesi Râşidî Hilâfet’tir. Öyleyse sadece Gazze değil, Müslümanların maruz kaldıkları bütün zulümleri bertaraf edecek olan Râşidî Hilâfet için birlik olma vaktidir. Gazze için birlik zamanı, birlik için Hilafet zamanı…

 

 

 

 

 

 

 

 

Programlar, yapılan duaların ardından sonlandırıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.