Filistin'i Unutmayacağız Konferansı - İzmir

FİLİSTİN

Filistin'i Unutmayacağız Konferansı - İzmir

Gazze ile ilgili düzenlediğimiz konferanslar serisimize İzmir’de düzenlediğimiz, “Gazze Ölüyor! Sessiz Kalma Sahip Çık!" başlıklı konferans ile devam ettik.

Sunuculuğunu İhsan Balım’ın yaptığı program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ardından Filistin’de yaşanan mezalimi ve çözümünü konu alan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Program açılış konuşmasını Murat Özdemir yaptı. Özdemir konuşmasında; Gazze'de Müslüman kardeşlerimiz soykırıma uğrarken İslam ümmeti olarak bireyler, İslami kitle ve cemaatlerin ve elinde güç ve iktidar olanların görev ve sorumluluklarına dikkat çekti.

Ardından kürsüye çıkan konferansın konuşmacılarından Özgün-Der Başkanı Hamza Akdeniz, “artık gün konuşma günü değil somut adımlar atma zamanıdır” dedi. Özellikle İslam işbirliği Teşkilatı üyesi 57 ülkenin İslam'ın kendilerinden beklediği İslami sorumluluklarını yerine getirmediğinin altını çizdi.

Konferansın diğer konuşmacısı İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu, Rabbimizin vahiy yoluyla Yahudilerin, Müslümanlara en şiddetli düşmanlığı besleyen kavim olduğunu ifade etti. İmamoğlu, Yahudilerle siyasi ve ticari anlamda ilişki kurmanın şeri hükme göre haram olduğunu aktardı. İmamoğlu son olarak Müslümanların, Yahudilerin mezaliminde nasıl tavır alması gerektiğini, görevlerini yerine getirmeyen âlimlere ve yöneticilere karşı nasıl bir tavır takınılması gerektiğini ifade etti.

Program, İmamoğlu'nun; Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere tüm dünyadaki mazlumlara yönelik zulmün son bulması, Yahudilere karşı Müslümanların yekvücut olması, Dört Halife Dönemi’ndeki gibi Raşidî Hilafet’in tekrar yeryüzüne hâkim olması yönünde niyazda bulunduğu dua ile sonlandırıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.