Mısır Yönetimine Çağrı: “Duvarlar Yıkılsın, Kapılar Açılsın!”

FİLİSTİN

Mısır Yönetimine Çağrı: “Duvarlar Yıkılsın, Kapılar Açılsın!”

Ankara Mısır Büyükelçiliği önünde ve Şanlıurfa Dergah Camii’de “Gazze Ölüyor! Duvarlar Yıkılsın Kapılar Açılsın” başlıklı basın açıklamaları ve protesto gösterileri düzenledik.

İşgalci "İsrail"in 7 Ekim'den bu yana Gazze’de sürdürdüğü katliamlarda yaklaşık 4 ay geride kalırken havadan, karadan ve denizden sürdürülen bombardımanlarla topyekün şehirler hedef alınıyor. Gazze'ye hapsedilen Müslümanlar açlık ve susuzlukla mücadele ediyor.

Ankara Mısır Büyükelçiliği önünde Emrah Petek'in yaptığı basın açıklamasında, Gazze’de zulümler yaşanırken Gazze’deki Müslümanlara ne Birleşmiş Milletler ne Uluslararası Adalet Divanı ne de İslam İşbirliği Teşkilatı’nın yardım etmeyeceği vurgulandı.

Refah Sınır Kapısı’nı kapatan ve Müslümanları açlığa terk eden Mısır rejiminin Amerika ve Yahudi varlığının hizmetinde olduğunun altı çizildikten sonra Müslümanların başındaki yöneticilere çağrı yapıldı:

“Sizi Allah’ın azabıyla uyarıyoruz Allah’tan korkun! Allah’tan korkun! Ordularınızı Aksa’ya, Gazze’ye, Filistin’e gönderin. Gasıp Yahudi varlığı ile bütün ticari, askeri, diplomatik ilişkilerinizi kesin. Hadi bu çağrılarımıza bugüne kadar kulak vermediniz ve gerekeni yapamadınız; hiç olmazsa Refah Kapısı’nı açın ve kardeşlerimizi açlıktan ölmekten kurtarın!”

Basın açıklamasında “Gazze’den yükselen yardım feryatlarına icabet edecek yegane devlet, sahih irade Allah’ın vaadi Rasul'ün müjdesi olan Râşidi Hilafet’tir” ifadesi ile köklü çözüme işaret edildi.

Meydanda toplanan Müslümanlar, tekbirler ve Hilafet nidalarıyla okunan basın açıklamasına destek verdi.

Şanlıurfalı Müslümanlar da Dergah Camii Önünde Toplandı

Şanlıurfa Dergah camiinde Öğlen Namazı sonrası, "Gazze Ölüyor. Duvarlar Yıkılsın, Kapılar Açılsın!" başlıklı basın açıklaması düzenlendi. Namaz çıkışı cemaat hep birlikte meydana doğru yürüdü. Burada ilahiyatçı Said Doğan basın açıklamasını okudu.

Basın açıklamasında soykırımın son bulması adına yöneticilerin sorumlulukları hatırlatıldı ve hemen harekete geçilmesi için çağrı yapıldı. Ayrıca Mısır yönetimini eleştirerek Gazze'nin tek sınır kapısı olan Refah sınır kapısının açılması için tüm yetkililerin tüm güçlerini kullanması çağrısı yapıldı.

Çeşitli STK, medya temsilcileri ve yazarlar basın açıklamasına katılarak destek verdi.

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.