Ramazan Gazze İçin Birlik Zamanı Konferansı - Ankara

FİLİSTİN

Ramazan Gazze İçin Birlik Zamanı Konferansı - Ankara

Ankara’da ““Ramazan Gazze İçin Birlik Zamanı-İşgalin Gölgesinde Ramazan” başlıklı bir konferans düzenledik.

Moderatörlüğünü Ahmet Aksu’nun üstlendiği konferans, Bağlum Merkez Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ramazan Açıkgöz’ün Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen ilk konuşmacı Serdar Kaya, "Ümmetin Parçalanmışlığının Filistin ve İslam Beldelerindeki Etkisi" başlıklı sunumunda, Hilafet’in ehemmiyetine, ümmet için ne anlama geldiğine ve Hilafet varken ümmetin ne kadar izzetli olduğuna değindi. Şeri delillerle Hilafet’in önemini arz eden Kaya, yokluğunda ümmetin hangi badireleri atlattığını ve neleri kaybettiğini hatırlattı. Son olarak Kaya, İkinci Raşidî Hilafet’in Allah’ın vaadi ve Rasulullah Salallahu Aleyhi vesSellem’in müjdesi olduğunu vurguladı.

Ardından Atike Vera Sivren, Gazze’yi konu alan “Burası Gazze Ey Amca” adlı duygu dolu şiiri seslendirdi.

Ardından konferansın diğer konuşmacısı İlahiyatçı Yazar Dr. Abdurrahim Şen, “Gazze İçin Birlik Zamanı” başlıklı sunumunda, "Ümmetin Birlik Olması Filistin’i Kurtarır mı?, Filistin Bizden Ne Bekliyor?” sorularına yanıt veren bir konuşma gerçekleştirdi. Gazze için sırasıyla fertler, alimler ve yöneticilerin üzerine düşen görevlerinin altını madde madde çizdi.

“İki milyar ümmeti aynı anda harekete geçirecek tek bir komuta merkezi, tek bir devleti, tek bir halifesi yok” ifadesi ile Hilafet’in önemine dikkat çeken Şen, Gazze’de 5 aydır Müslümanların takdire şayan bir direniş gerçekleştirdiğini fakat başsız bir sonuca varamadığını ifade etti.

 

Son olarak Rasulullah Salallahu Aleyhi vesSellem’in “Yahudilerle savaşmadan kıyamet kopmayacak” hadisini hatırlatan Şen, “Tabii ki bu savaş ardındaki tüm dünya ile savaş olacak, bu da Müslümanların güçlerini birleştirecekleri Hilafet ile mümkündür, bu aynı zamanda bunu müjdelemektedir” diyerek sözlerine son verdi.

Program, Serdar Kaya'nın başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere diğer İslam beldelerinin zikredildiği dua ile sonlandırıldı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.