57 Lider 1 Halife Etmiyor - İstanbul, Saraçhane

FİLİSTİN

57 Lider 1 Halife Etmiyor - İstanbul, Saraçhane

Gasıp Yahudi varlığı “İsrail’in” Gazze’deki katliamlarına seyirci kalan İslam beldelerinin yöneticilerini protesto etmek için İstanbul Fatih’te basın açıklaması ve dua etkinliği gerçekleştirdik.

Saat 21.00’da Saraçhane parkında yapılan “Gazze'de Zulüm Bitmiyor, 57 Lider Bir Halife Etmiyor!” başlıklı basın açıklamasına sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte binlerce Müslüman katıldı.

Açıklamaya geçilmeden önce işgalci terör varlığı “İsrail’in” Gazze halkına uyguladığı ablukaya karşı 57 İslam ülkesinin orduları harekete geçirmek şöyle dursun, Gazze’ye insani yardım bile ulaştırmaktan aciz olmasına dikkat çekmek için etkinliğe katılan çocuklar tarafından platformun önüne gıda ve su kolileri bırakıldı.

Daha sonra Köklü Değişim yazarı Musa BAYOĞLU tarafından basın açıklaması okundu. Açıklamada, halkı Müslüman olan 57 ülke liderinin Gazze’de 11 binden fazla şehit ve 30 bine yakın yaralının ardından ancak altı hafta sonra toplanılabildiği hatırlatılarak, zirve sonrası yayınlanan 31 maddelik sonuç bildirgesinde, Gazze halkına hiçbir faydası olmayan, gasıp Yahudi varlığına karşı somut hiçbir yaptırım içermeyen içi boş kınama mesajları ve “İsrail’i” himaye eden uluslararası hukuka çağrıda bulunularak, büyük bir zillet örneği sergilendiği dile getirildi.

Arap-İslam Olağanüstü Zirvesi’nde boy gösteren Beşşar Esad, Abdülfettah Sisi ve Muhammed Selman gibi kendi halkına katliam ve zulüm uygulayan batı kuklası diktatörlerin yer almasının toplantının sadece ‘dostlar alışverişte görsün’ mahiyetinde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Bu zillet bildirisinde Filistin halkının tek meşru temsilcisi olarak Filistin davasına yıllardır ihanet eden, tek görevi işgalci Yahudilere meşruiyet kazandırmak olan Mahmut Abbas yönetimi kabul edildi. Yıllarca işgale karşı direnen, kendilerini Allah yolunda feda eden, zillet içinde bir hayattansa izzetli bir ölümü tercih eden mücahid ve direnişçi Müslüman Gazze halkının üzeri bir kalemde silindi. Bedel ödeyip direnenler değil, ihanet edenler meşru temsilci kabul edildi.” İfadelerine yer verildi.

Toplantının sonrasında Yahudi varlığı “İsrail'in" katliamlarını daha da artırdığı, saldırılarını daha da hızlandırdığı ve her gün bir öncekinden daha fazla vahşileştiği vurgulanarak, yöneticilere hitaben şöyle denildi: “57 ülke lideri bir araya geldiniz de hiçbirinizin aklına, milyonlarca askerlerden oluşan orduları harekete geçirmek gelmedi mi? Güce karşı güç ile karşı konulacağı, bu işgalci Yahudilerin ancak güçten anlayacağı hiçbirinizin aklına gelmedi mi? Kara, hava ve deniz güçlerinizle, donanımlı silahlarınızla artık bu soykırıma bir son verelim demek hiçbirinizin aklına gelmedi mi? Hadi bu aklınıza gelmedi. En azından tüm diplomatik, askeri ve ticari ilişkilerinizi kesmekte mi gelmedi? Kınamaktan, iki devletli çözüm denilen ihanetten, Birleşmiş Milletleri göreve çağırmaktan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısından soruşturma talep etmekten başka somut hiçbir adımda mı aklınıza gelmedi? Tüm insanlık duydu da sadece sizler duymadınız ve görmediniz! Dağlar taşlar eridi de bir sizlerin kalpleri erimedi…”

Açıklamada ayrıca Müslümanların geneline yönelik bir çağrı yapılarak, Müslümanların akan kanlarının, parçalanmış bedenlerinin, katledilmiş bebeklerin yöneticileri harekete geçirmeye yetmediği, 57 liderin bir halife, bir Selahaddin etmediği vurgulandı ve İslam tarihinden cesaret ve zafer örnekleri verilerek, Müslümanların ardında savaşıp, korunulan kalkanı olan Raşid bir Halifeye olan ihtiyacın altı çizildi. Azgınlaşmış katil Yahudilere ancak Raşidi Hilafet devleti ve onun ordularıyla had bildirileceği ifade edildi.

Basın açıklamasının okunmasının ardından, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan KAYA, AKMER Başkanı Hamza ER ve Araştırmacı-Yazar Şükrü HÜSEYİNOĞLU birer konuşma gerçekleştirdiler.

#OrdularAksaya

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.