“Onlar incitmekten başka size bir zarar veremezler. Sizinle savaşa koyulurlarsa, geri dönüp kaçarlar. Sonra kendilerine yardım da edilmez.”

BASIN AÇIKLAMALARI

“Onlar incitmekten başka size bir zarar veremezler. Sizinle savaşa koyulurlarsa, geri dönüp kaçarlar. Sonra kendilerine yardım da edilmez.”

Mübarek belde Filistin'de yaşananlar hakkında Hizb-ut Tahrir'den açıklama

بسم الله الرحمن الرحيم

لَنْ يَضُرُّوكُمْ إِلَّا أَذًى وَإِنْ يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يُنْصَرُونَ

“Onlar incitmekten başka size bir zarar veremezler. Sizinle savaşa koyulurlarsa, geri dönüp kaçarlar. Sonra kendilerine yardım da edilmez.” [Ali İmran 111]

Beni Kaynuka, Beni Nadir, Beni Kurayza ve ardından Hayber’den beri Yahudiler böyledir. Sahtekarlığı, aldatmayı, fısku fücuru, korkaklığı ve zilleti huy edinmişlerdir. Allah doğru söylemiştir.

  ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُوا إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَ اللهِ وَحَبْلٍ مِنَ النَّاسِ “Allah’tan bir ipe ve insanlardan bir ipe tutunmadıkça, nerede bulunurlarsa bulunsunlar, onlara alçaklık damgası vurulmuştur” [Ali İmran 112] Yahudiler, Allah’ın ipini kesmişlerdir, geriye sadece kâfir ülkelerdeki insanlar, münafıklar ve Müslüman ülkelerdeki hain yöneticiler kalmıştır!

Genç bireyler, motosikletlerle ve hatta yürüyerek Yahudilerin kalelerine baskın düzenliyorlar. Ağır silahlı ve zırhlı oldukları halde Yahudilerin zırhlı araçlarını ele geçirip onları öldürüyorlar, esir alıyorlar. Onlardan korkmuyorlar, aksine aralıksız tekbir getiriyorlar. Bakışlarını bu dünyada zafere, ahirette ise içinde eğlenecekleri cennet bahçelerini dikiyorlar... Allah’tan bir zafer ve yakın bir fetih onlara her iki yurtta da kutlu olsun.

وَأُخْرَى تُحِبُّونَهَا نَصْرٌ مِنَ اللهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ“Hoşunuza gidecek bir şey daha var: Allah’ın yardımı ve yakın bir fetih! Haydi müminleri müjdele.” [Saff 13]

İnsanın yüreğini kanatan şey ise, Müslüman ülkelerdeki, özellikle de Filistin çevresindeki Ruveybida yöneticilerdir. Sanki görmüyorlar ve duymuyorlar.

  صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَرْجِعُونَ  “Onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple akletmezler.” [Bakara 18] Sanki kutsal topraklar onları ilgilendirmiyormuş gibi, sanki tarafsız bir tarafmış gibi, olup biteni gözlemliyorlar.  Olup bitenler iki mescidin üçüncüsü ve iki kıblenin birincisinde değil de sanki uzak bir ülkede yaşanıyor! Ne kadar kötü hüküm veriyorlar!

Peki ya bu yöneticiler, düşman silahlarının derecesine ulaşmayan bedenleri ve silahlarıyla savaşan kardeşlerine destek verselerdi!? Müslümanların orduları, Filistin'de ve Filistin halkına karşı yürütülen mücadeleye tanık olurken nasıl sessiz ve hareketsiz kalabilirler!? Filistin halkına, mübarek beldelere, Rasulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem'in İsrâ ve Mirac'ına destek olmaktan nasıl kaçınırlar?!

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ“Kulunu bir gece Mescidi Haram’dan, kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir.” [İsra 1] Hain ve ajan yöneticilerin emirlerine nasıl uyabiliyorlar? Zillet ve fakru zarurete mahkûm olanlar; Allah’ın gazabına uğrayanlar, bu kukla yöneticilerin işbirliğiyle Mübarek Toprak Filistin’i işgal edenler karşısında zül ve zillette efendilerine itaat kendilerine fayda sağlayacak mı?

  يَوْمَ تُقَلَّبُ وُجُوهُهُمْ فِي النَّارِ يَقُولُونَ يَا لَيْتَنَا أَطَعْنَا اللهَ وَأَطَعْنَا الرَّسُولَا * وَقَالُوا رَبَّنَا إِنَّا أَطَعْنَا سَادَتَنَا وَكُبَرَاءَنَا فَأَضَلُّونَا السَّبِيلَا * رَبَّنَا آتِهِمْ ضِعْفَيْنِ مِنَ الْعَذَابِ وَالْعَنْهُمْ لَعْناً كَبِيراً“Yüzleri ateşe çevrildiği gün, “Keşke Allah’a itaat etseydik, resulü dinleseydik” diyecekler.  Ve ekleyecekler: “Rabbimiz! Biz efendilerimizi ve büyüklerimizi dinledik, onlar da bizi yoldan saptırdılar. Rabbimiz! Onlara iki kat azap ver ve onları ağır bir şekilde lânetle!” [Ahzab 66-68]

Filistin halkının, yanlarında daha doğrusu önlerinde Müslüman orduları olmadan tek başına Yahudilerle savaştığının farkındayız. Filistin’i Yahudilerin pisliğinden kurtarmak ve varlıklarını ortadan kaldırmak için arzuladığımız zafer, samimi bir devlet önderliğinde açık bir fetih gerçekleştiren Müslüman orduların, Yahudileri paramparça etmesiyle ancak gerçekleşecektir.

Bütün bunlara rağmen, bu Ruveybidalar yok olup gideceklerdir, İslam Devleti Raşidi Hilafet, Allah’ın izniyle geri gelecektir. Yahudilerle savaş ve işgalin ortadan kaldırılması Allah’ın izniyle mutlaka vuku bulacaktır. Zira Müsnedi Ahmed’de Huzeyfe’den rivayet edildiğine göre es-Sâdiku’l-Masdûk (doğru ve doğrulanan) SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:

ثُمَّتَكُونُخِلَافَةًعَلَىمِنْهَاجِالنُّبُوَّةِ“Sonra Nübüvvet metodu üzere Hilafet olacaktır.” Aynı şekilde Buhari de Abdullah bin Ömer’den şöyle dediğini rivayet etmiştir: 

سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ ﷺ يَقُولُ: تُقَاتِلُكُمْ الْيَهُودُ فَتُسَلَّطُونَ عَلَيْهِمْ ثُمَّ يَقُولُ الْحَجَرُ يَا مُسْلِمُ هَذَا يَهُودِيٌّ وَرَائِي فَاقْتُلْهُ “Ben, Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’i şöyle buyururken işittim: “Sizler Yahudilerle muhakkak savaşacaksınız! Harp o kadar şiddetli olacaktır ki, hatta taş: “Ey Müslüman! Şu arkamdaki bir Yahudi’dir! Gel de onu öldür!” diyecektir.” Müslim ise bu hadisi İbn Ömer’den, şu lafızla rivayet etmiştir:

لَتُقَاتِلُنَّالْيَهُودَفَلَتَقْتُلُنَّهُمْحَتَّىيَقُولَالْحَجَرُيَامُسْلِمُهَذَايَهُودِىٌّفَتَعَالَفَاقْتُلْهُ  “Andolsun Yahudilerle savaşacaksınız ve onları alabildiğine öldüreceksiniz. Hatta taş dahi: Ey Müslüman! Bu bir Yahudi’dir. Gel de onu öldür diyecektir.” Sonra yeryüzü Güçlü, Aziz ve Hâkim olan Allah’ın zaferiyle aydınlanacaktır.

Allah Subhanehu ve Tealadan Filistin şehitlerine Firdevs-i A'la'yı (en yüksek Cennet Bahçelerini), yaralılara ise hastalık bırakmayacak şekilde şifa vermesini diliyoruz. Ayrıca Müslümanların ajan yöneticilerinin ve onların sapkın gruplardan yandaşlarının yenilgisinide O'ndan dileriz. Bunların hiçbiri, mücadelenin sonuçlarını zaferden yenilgiye, Yahudi varlığını yok etmekten onun dayanaklarını güçlendirmeye, açık bir fetihten sağa ve sola sapmaya kaydırmayı başaramayacaktır! Aksine Yüce Allah’ın Yahudiler hakkındaki şu buyruğunun gerçekleşmesini niyaz ediyoruz:

لَنْيَضُرُّوكُمْ إِلَّا أَذًى وَإِنْ يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا يُنْصَرُونَ  “Onlar incitmekten başka size bir zarar veremezler. Sizinle savaşa koyulurlarsa, geri dönüp kaçarlar. Sonra kendilerine yardım da edilmez.” [Ali İmran 111]

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir


H. 23 Rabi-ul Evvel 1445
M.  Pazar, 08 Ekim 2023

PDF'i indirmek için tıklayınız

3 Yorum Yapılmış
  1. Avatar icon png

    10 Ekim 2023

    Hak

  2. Avatar icon png

    10 Ekim 2023

    Filistinli mücahidlerin bu girişimi inşallah ikinci raşid hilafetin ikamesiyle sonuçlanır ve Yahudi pisliklerini yer yüzünden siler cehenneme göndeririz.

  3. Avatar icon png

    Ömer

    10 Ekim 2023

    Allah sizden razı olsun

Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.