Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun

DUYURULAR

Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun

Gazze ve Türkiye’deki Müslümanların genelde ise tüm İslam âleminin Fıtr (Ramazan) Bayramı’nı en samimi duygularımızla tebrik ediyoruz.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni içerisinde barındıran rahmet iklimi Ramazan ayının sonuna geldik. Bu sene Ramazan ayını Gazze’de yaşanan işgal ve soykırımın gölgesinde geçirdik. 7 Ekim’de başlayan ağır bombardıman ve katliam Ramazan ayında da durmadı. İşgalci varlık hastaneleri, sivil yerleşim yerlerini bombaladı, çocukları, kadınları ve yaşlıları katletti. Müslümanlar da Ramazan ayında Gazze ve Filistin’deki işgalin bitmesi için camileri ve meydanları doldurdular. 


Hizb-ut Tahrir Türkiye olarak ‘’Gazze İçin Birlik Zamanı” diyerek Ramazan ayı içerisinde yüze yakın yerde meydanlarda, camilerde basın açıklamaları ve kunut amelleri yaptık. Gazze’ye yardım etmesi için Rabbimize niyazda bulunduk. Müslümanların başındaki yöneticilere seslendik, adım atmaları ve harekete geçmeleri için çağrı yaptık. Ancak yöneticiler kıllarını dahi kıpırdatmadılar. 


Şimdi Gazze’deki işgalin gölgesinde sevinç ve mutluluk içinde değil hüzün ve öfke içinde bayramı karşılıyoruz maalesef. Böyle bir ortamda özelde Gazze ve Türkiye’deki Müslümanların genelde ise tüm İslam âleminin Fıtr (Ramazan) Bayramı’nı en samimi duygularımızla tebrik ediyor, bu bayramın İslam ümmetine hayırlar getirmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Bayramınız mübarek olsun!


Ramazan ayında olduğu gibi bayramda da Gazze ve işgal altında olan mazlum coğrafyamızdaki tüm Müslümanların acılarının dinmesi için Rabbimize yöneliyoruz; bayramların eskiden olduğu gibi İslam Ümmetine sevinç, mutluluk ve huzur getirmesini istiyor ve Rabbimize şöyle dua ediyoruz: Rabbimiz bizleri vadettiğin ve Rasulullah’ın müjdelediği Raşidi Hilafet Devleti’nin gölgesinde karşılayacağımız bayramlara kavuştur. Amin…

 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.